Ateist (Tanrı yok)
Agnostik (Tanrı olabilir)
Deist (Tanrı var, din yok)
Müslüman
Musevi
Hıristiyan
Budist
Şamanist
Başka bir şey
ben aynalı tahirin delikanlılık üzerine yazdığı kitabı okudum. olar mı?![]()
Olabilir 8-9 yıl olmuştur okumamdan beri
50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
51- Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Sırasını geri bıraktığın kadınlardan dilediğini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Onların gözleri aydın olup üzülmemelerine ve kendilerine verdiğin ile hepsinin hoşnut olmalarına en elverişli olan budur. Allah kalblerinizdekini bilir. Allah her şeyi bilir ve yumuşak davranır.
52- Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.
Son Düzenleme: PeNTaGRaM : 24-12-2009 16:01
This so called "prophet" of god was only a blood-thirstyi perverted, sex-driven maniac.
Dedem zamanında çok okumuş. Daha eski kaynaklardan da okurmuş. Arapca , Farsca ve Osmanlıcası çok iyiymiş. Öyleki tapu işlerine o bakarmış. Notlarla dolu bir çok defterleri var ancak eski dilde ve bir çoğu kayıp. Bulursam Hamdi Yazırın Tefsir kitabından önce o defterleri okuyacağım.
Şey bide Ben de Elmalılıyım![]()
hayır okumadım
bun da ailenin çok büyük önemi var. çocuğunu alıştıracaksın ki bazı şeylere yaşı ilerleyince çevresindeki insanlar tarafından garipsenmesin. herşey aile de biter.
ben babamı namaz kılmaya giderken ya da kıldığını hiç görmedim. ama bundan 6-7 sene önce her gün neredeyse camiye giderdim. şimdi bildiğim sure sayısı sınırlıdır.. samimi konuşmak en iisi![]()
sana seni her zaman yanımda isteyeceğimi söylüyorum
"herşey değişir canım" diyorsun
hiçbir zaman değişmedi...
BRO o eskidendi , din konusunda ahkam keserek konusanlar genelde okumadan ulemadan duymak isteyenlerden cikiyor . Cogu panteistler, deistler Kurani defalarca okumus insanlardan cikar (modaya uyma ugruna maceraya atilanlar haric) . Ayni sekilde dinine laik sekilde baglananlar da Kurani defalarca okumus kisilerdir .
kuran arapcadan dilimize çevrildiğinden birebir manasıyla çevrilemediğini düşünüyorum. okuyan kişi, takıldığı ayetleri diğer ayetlere göre mantıklı bir şekilde yorumlamaları gerekli bence.
Kuran yoruma açık bir kitap. bundan yüzyıllar önce yazılmış ama incelendiğinde hala güncel olduğunu görmemek için ya okumamış olmak lazım, yada okuyup anlamamış olmak.
Arapcadan olsa iyi, Kureysceden cevrilmsitir . Okuyup anladim diyorsun B R O , guzel senin icin . 4 kadin almanin guncelligini de biliyorsundur, mesela "o donem savaslardan dolayi erkek sayisi azdi, kadinalr acti aciktaydi" diyemezsin sanirim . Gunumuzde de mantikli bulabiliyorsundur .
yani şimdi eğer seçim yapacaksan incil tevrat zebur u da okuman gerekir. ki kuran ı seçmen için mantıklı acıklaman olsun. incili okudum yanlış yazıyor kuran daha dogru demek için
ders 10
bilge hayatı ve kendisini sorgulayandır. çünkü bilgi sonsuzdur keşfettikce daha bilgilenir bilge..
bilgeliğin ilk adımı herşeyden şikayet etmek son adımı ise herşeyle uyuşmaktır.
ve 1. üniteyi bitirdik böylelikle arkadaslar.
abi bittik ya
An itibariyle 1 kişi. (0 üye ve 1 ziyaretçi)