Anket Sonuçları: Nasıl bir inancınız var?

Oylayanlar
42. Ankete henüz oy vermemişsiniz.
  • Ateist (Tanrı yok)

2 4,76%
  • Agnostik (Tanrı olabilir)

2 4,76%
  • Deist (Tanrı var, din yok)

6 14,29%
  • Müslüman

27 64,29%
  • Musevi

0 0%
  • Hıristiyan

0 0%
  • Budist

0 0%
  • Şamanist

1 2,38%
  • Başka bir şey

4 9,52%
+ Beyanat
Sayfa 3 of 32 İlkİlk 1 2 3 4 5 13 28 ... SonSon
Gösterilen Sonuçlar 41 ile 60 arası ; toplam 622 adet

Konu: Hiç Kuran-ı Kerimi okudunuz mu?

Forsaken Bab VerLoren's Avatar
    Yer
    İlmuhaber

Olmuş bu | Çok kötü

Varsayılan Cevap: Hiç Kuran-ı Kerimi okudunuz mu?

Kadinlari sex makinasi olarak düsünmedigin sürece cok eslilik o kadarda cag disi bir sey olmasa gerek. Günümüz gözüyle degilde eski kosullari baz alarak düsünüldügünde ise olmasi gerekiyordu. Savaslar, göcler vs. adamin bahcesi var bagi var ayvasi var nari var inegi öküzü sütü yogurdu colugu cocugu var. Bu kadar bir isi tek bir esinle kendi basina yapmak imkansiz gibi birseydir herhalde. Simdiki gibi esin calissin sen calis 30 yasindan sonra 2 cocuk yap dikili agacin olmasin senin cocugunda ayni senin gibi evlensin esi calissin vs döngüsü yoktu.

Olmuş bu | Çok kötü

Alıntı Alıntı: Bab VerLoren Mesajı göster
    Kadinlari sex makinasi olarak düsünmedigin sürece cok eslilik o kadarda cag disi bir sey olmasa gerek. Günümüz gözüyle degilde eski kosullari baz alarak düsünüldügünde ise olmasi gerekiyordu. Savaslar, göcler vs. adamin bahcesi var bagi var ayvasi var nari var inegi öküzü sütü yogurdu colugu cocugu var. Bu kadar bir isi tek bir esinle kendi basina yapmak imkansiz gibi birseydir herhalde. Simdiki gibi esin calissin sen calis 30 yasindan sonra 2 cocuk yap dikili agacin olmasin senin cocugunda ayni senin gibi evlensin esi calissin vs döngüsü yoktu.
    Kimse bu ayetten dolayi Kuran out demiyor . Ama "Kurani okuyunca hala gecerliligini korumaktadir, boyle dusunmeyen okuyup anlamayanlardandir " denilemez her ayet icin. Ben yazmistim daha once, askerler silahlarini seccadenin arkasina koysun , yarisi namaz kilarken kalan yarisi nobette dursun diye bir ayet var. Artik teknoloji degisti, sistem farkli, ille oyle mi olmali ? Benim kadin ayetlerini yazmamdaki amac "Kuran cok yanlis, ufuruk kitap" degil, ama bazi ayetlerinin artik uygulanmamasinin normal oldugunu vurgulamam. Kurana inanip inanmamak ise ayri konu, konu basligi ise Kurani okuyup okumadigimiz .

Murciélago PeNTaGRaM's Avatar
    Yer
    İzmir
    Ruh Halim:
    Cynical

Olmuş bu | Çok kötü

Alıntı Alıntı: OsLeadER Mesajı göster
    Bir de şu meseleyi hiç anlamam. Ne zaman İslam hakkında bir konu açılsa konu direk 4 kadınla evlenebilmeye geliyor. Ondan sonra Hz.Aişe ile Peygamberimizin evliliğine.

Husustaki en önemli noktayı aslında kaçırmazsak bu 4 eşlilik olayı çok zor zanaat olmakla beraber evet kesinkes şartlar sağlanırsa HELAL dir. En başta evlendiğin kadın senle evlenmeden önce başka bir kadınla evlenmeme şartı koyarsa (kuma yani) evlenemezsin. (Kuma getiremezsin) İzin veriyorsa da zaten kimse karışamaz. Ama bunun yanında ekonomik sosyal sevgisel her türlü eşit olmak zorundasın. Bu zamanda imkanı olmamasının sebebi zaten eşit olamama durumudur. Ayrıca toplumun sosyolojik duurumu da çok önemli. Bizim toplumumuzda çok eşlilik hoş karşılanmıyor. Ama Araplarda bu gayet normal. O zaman insan yaşadığı yere göre de davranmalı.

Bu açıklamadan sonra şunu sormak lazım. Koskoca dinin getirdiği hiçbir hükümde yanlışlık tezatlık bulamayanların ilk sarılıı şey çok eşlilik. Peki buna karşı çıkan zevat ayda bir sevgili değiştiriyor, aynı evde yaşıyor(nikahsız) her türlü aslında toplumca da "ahlaksızlık olan ahlaksızlığı yapıyor sonra da helalinden evlenmiş olanlara dil uzatıyor. Yav bir aynaya bak. Bir yaşamına bak. Bir hayatına bak. Ha sorsa bu modernlik çağdaşlık.
    Konu ne zaman hıristiyanlıktan açılsa da konu direk İsa'yı Tanrı olarak görmelerine ona tapınmalarına geliyor. Kaldı ki dinin en önemli kurallarından birisi de adam öldürmemektir. Fakat bir dini yaymak için savaşlar yapan bir peygamber görüyoruz. Bir yandan da kendi canını insanların günahlarına kefalet olarak sunan, yaşamak için öldürden ziyade, yaşatmak için öl mantığıyla hareket eden İsa'yı görüyoruz. Eğer başka konular söz konusu olacaksa bir çok konu bulabilirim.
    Ben bunu savunanların eğer doğuştan müslüman olmasalardı kesinlikle ama kesinlikle kabul edeceklerini de sanmıyorum. İnsanın kendi inancına, daha konuşmayı öğrenmeden nüfus cüzdanına dini için islam damgası yapıştırılan, ezber ve kısmen toplum-aile baskısıyla yetiştirilen bir inanış içerisinde zaten özeleştiride bulunması zordur.
    Senin kıyaslamanda peygamberin bir tarafta ve ahlaksız dediğin insanlar bir tarafta.Önceden söyledim gene söylüyorum, bir insan hata yapar çünkü kusurludur ama peygamber diye gönderilen bir insanın hayatında günaha yer yoktur.
    Modernizmi ya da çağdaşlığı ne kadar süre içerisinde ne kadar farklı insan ile cinsel ilişkiye yaşamak olarak gören bir insan ile Tanrı'nın sözünü ilettiğini söyleyen bir insanın benzer davranış kalıpları içerisinde olması ne kadar doğru olabilir ?
    Ha şu var eğer diyorsan nikahsız ve uygun şartlar sağlanmıyor diye, gazete televizyon gibi bir çok magazin aracında 5-6 saat süren evlilikleri de biliyoruz. 11-12 adamla evlenen kadınları da biliyoruz. O ilişkiyi temiz tutan resmi bir belge değil insanın yüreğinden geçenlerdir.
    Bir çok gencin üniversitede sevgilileri oluyor ve nikahsız olmalarına rağmen birlikte yaşıyorlar. Bu demek midir onlar birbirine sadece et parçasından ibaret ? Aklı başında bir insan sevdiği insana bu durumda da sahip çıkıp gerekli koşulları sağlayabilir. Bu Muhammed'in çocuk yaştaki kızları, akrabalarındaki kadınların ona helal olması ve kendisinden yaşça büyük insanları kendisine karı olarak almasıyla kıyaslanacak bir durum değil.
    This so called "prophet" of god was only a blood-thirstyi perverted, sex-driven maniac.

Soru İşareti? Tranquillity's Avatar

Olmuş bu | Çok kötü

Alıntı Alıntı: PeNTaGRaM Mesajı göster
    Konu ne zaman hıristiyanlıktan açılsa da konu direk İsa'yı Tanrı olarak görmelerine ona tapınmalarına geliyor. Kaldı ki dinin en önemli kurallarından birisi de adam öldürmemektir. Fakat bir dini yaymak için savaşlar yapan bir peygamber görüyoruz. Bir yandan da kendi canını insanların günahlarına kefalet olarak sunan, yaşamak için öldürden ziyade, yaşatmak için öl mantığıyla hareket eden İsa'yı görüyoruz. Eğer başka konular söz konusu olacaksa bir çok konu bulabilirim.
    Ben bunu savunanların eğer doğuştan müslüman olmasalardı kesinlikle ama kesinlikle kabul edeceklerini de sanmıyorum. İnsanın kendi inancına, daha konuşmayı öğrenmeden nüfus cüzdanına dini için islam damgası yapıştırılan, ezber ve kısmen toplum-aile baskısıyla yetiştirilen bir inanış içerisinde zaten özeleştiride bulunması zordur.
    Senin kıyaslamanda peygamberin bir tarafta ve ahlaksız dediğin insanlar bir tarafta.Önceden söyledim gene söylüyorum, bir insan hata yapar çünkü kusurludur ama peygamber diye gönderilen bir insanın hayatında günaha yer yoktur.
    Modernizmi ya da çağdaşlığı ne kadar süre içerisinde ne kadar farklı insan ile cinsel ilişkiye yaşamak olarak gören bir insan ile Tanrı'nın sözünü ilettiğini söyleyen bir insanın benzer davranış kalıpları içerisinde olması ne kadar doğru olabilir ?
    Ha şu var eğer diyorsan nikahsız ve uygun şartlar sağlanmıyor diye, gazete televizyon gibi bir çok magazin aracında 5-6 saat süren evlilikleri de biliyoruz. 11-12 adamla evlenen kadınları da biliyoruz. O ilişkiyi temiz tutan resmi bir belge değil insanın yüreğinden geçenlerdir.
    Bir çok gencin üniversitede sevgilileri oluyor ve nikahsız olmalarına rağmen birlikte yaşıyorlar. Bu demek midir onlar birbirine sadece et parçasından ibaret ? Aklı başında bir insan sevdiği insana bu durumda da sahip çıkıp gerekli koşulları sağlayabilir. Bu Muhammed'in çocuk yaştaki kızları, akrabalarındaki kadınların ona helal olması ve kendisinden yaşça büyük insanları kendisine karı olarak almasıyla kıyaslanacak bir durum değil.
    Peki tam tersi olsaydı. Hz.Muhammed medineye hicret etmeyip Mekke kalsa ve öldürülse sen nasıl muslüman olacaktın?

Hz.Muhammed den önceki Peygamberler sadece bulunduğu kabileye veyahutta şehire yönelik gönderildi. Ancak Hz.Muhammed tüm alem için gönderildi.

Hz.Muhammed savaş yanlısımıydı peki? Olduğunu sanmıyorum

F.Lampard OsLeadER's Avatar
    Yer
    Angora

Oylayan: 1 | Beğenen: 1   Olmuş bu | Çok kötü

Alıntı Alıntı: boshver Mesajı göster
    Bunu gonulden kimse kabul etmez, olay paraya dayanir.Hicbir kadin erkeginin baska bir kadini evine getirmesini istemez, "ister" diyen de kadindan bir gram anlamiyordur.

Iste demek istedigim bu, zaman ve cografya.

Toplumun yarisi kadindir , toplumu olusturan ailedir, ve Kuranda 1000 kat ayet de olsa kadinalrla ilgili farkliliklar tartsiilir . Baska ne tartisilacak ki? Ibadetler mi? "Namaz sacma bisey, kilinmamali" mi denilecek? Heryerde kilinir, zamani cografyaso olmaz. Peygamberlerin tarihleri mi tartisilacak ? Olaylar anlatilmis

Kendi adima soyluyorum ahlakim yerinde, esimin de.Moderniz, her modern olan da ilk firsatta yataga yonelmiyor.3-4 kadini yataga atmak isteyen de dini kullanarak "helal" zinaya girince ebn de diyorum ki olmaz.
    Ahlaksizligin ahlaksizligini yapanlarin sorunlari kendilerini ilgilendirir.Bir kitabi kullanip gunumuzde olmamasi gerekenler oldugunda, ayetin gecerliliginin devam ettigini soylemek de Allah'a hakarettir.

İlk dediğin kimse istemez değişir işte boshver. Araplarda çok eşlilik hala mevcut. Ve onlardan birisi benim üstüme kuma getirme dese erkek de kabul ederse tek eşli oluyorlar. Bu bizim toplumumuzda olmayabilir ama başka toplumlarda olabiliyor. Kuran ayetinin hükmü kalkmıştır demek biraz fazla kaçar. Uygulanamaz demek de saçma. uygulanma şartları belli. Bu şartları yerine getirmek zaten çok zor. Özellikle bizde. Sonuç olarak "bizde" uygulanması "şartlar" itibariyle imkansız imkansıza yakın çok zor. Ama bir Arap olsaydım bu durum ne olurdu? Orasını Allah bilir.

İslam'da tartışacak çok şey bulabiliniyor. Burdan kastım yanlışlar var o yanlışlar tartışılıyor değil. İnsanların aklına milyon tane itikadi ilmi mesele takılabilir. Burdaki mesele de küçük mesele demiyorum. Fakat ilk hemen bu mesele öne getiriliyor. İsteyen elbet istediğini tartışır ama kokuşmuş konular da artık can sıkıyor.

Son olarak güzel birşey demişsin. Yatak matak. İslam'da en önce niye evlenilir ona bakmak lazım. Evliliin bir srü sebebi olabilir. Ama en öncelikli sebep kesinlikle cinsellik değildir. Her çok eşlilik meselesi geldiğinde hemen akla uçkur geliyor. İlk başta insanın evliliği hangi niyetle ona da bakmak lazım. Evliliğin gidişatı vesairesi insanı ilgilendirir. Dini kullanıp çok eşli yaşayanların ceremesini din değil insanlar çeker. Burda din suçlanmaz dini kullanan suçlanır. Yani her insan senin de dediin gibi yaptıı şeyden mesuldur. Aklımıza vicdanımıza belki oturtamıyoruz ama bu hüküm geçersizdir demek için de Hadisleri Kuran-ı içtihadleri Fıkhi meselelesi ilmihali bunlara dair binlerce görüşü yalayıp yutmuş olmak lazım. Kısacası boshver fetva veriyorsun farkında olmadan. fetva vermemek lazım

Murciélago PeNTaGRaM's Avatar
    Yer
    İzmir
    Ruh Halim:
    Cynical

Olmuş bu | Çok kötü

Alıntı Alıntı: Dolunay Mesajı göster
    Peki tam tersi olsaydı. Hz.Muhammed medineye hicret etmeyip Mekke kalsa ve öldürülse sen nasıl muslüman olacaktın?

Hz.Muhammed den önceki Peygamberler sadece bulunduğu kabileye veyahutta şehire yönelik gönderildi. Ancak Hz.Muhammed tüm alem için gönderildi.

Hz.Muhammed savaş yanlısımıydı peki? Olduğunu sanmıyorum
    Pardon ama Müslüman olduğumu veya olmak istediğimi kim söyledi de benim haberim yok ?
    Peki madem önceki peygamberler kendi coğrafyalarına gönderildi, nasıl oluyor da İsa kalkıp Muhammed'i müjdeleyebiliyor ?
    Kaldı ki din bireyler için değil toplumlar için gönderilir. Yaratıcı sadece belli bir kısım insanı kollayıp diğerlerini kendi hallerine bırakacak kadar düşüncesiz olmamalıdır.
    Bu söylediğin şeyi daha 5 yaşındayken büyük annem söylerdi bana yok tüm dünyaya gönderilmiş falan fistan. 24 yaşına geldim hala aynı çocuk hikayesini duymak can sıkıyor. Basmakalıp düşünce tarzından, Ahmet , Mehmet ne demiş ben de onu diyeyim tarzından ziyade bu tarz konularda bir fikir söylemeden önce kendi inancından ziyade öncelikle kabul etmediğin inançları sorgulamak gerekir. Hıristiyanlığı veya museviliği bilmeden onları reddetmek, ve müslümanlığı bunlara karşı savunmak yeterli değildir.

Bedir, uhud, Hendek, Hudeybiye, Mute, Huneyn ve Tebük savaşlarını yapan kimdi hiç okuma fırsatın oldu mu ?

Alıntı Alıntı: OsLeadER Mesajı göster
    Son olarak güzel birşey demişsin. Yatak matak. İslam'da en önce niye evlenilir ona bakmak lazım. Evliliin bir srü sebebi olabilir. Ama en öncelikli sebep kesinlikle cinsellik değildir. Her çok eşlilik meselesi geldiğinde hemen akla uçkur geliyor. İlk başta insanın evliliği hangi niyetle ona da bakmak lazım. Evliliğin gidişatı vesairesi insanı ilgilendirir. Dini kullanıp çok eşli yaşayanların ceremesini din değil insanlar çeker. Burda din suçlanmaz dini kullanan suçlanır. Yani her insan senin de dediin gibi yaptıı şeyden mesuldur. Aklımıza vicdanımıza belki oturtamıyoruz ama bu hüküm geçersizdir demek için de Hadisleri Kuran-ı içtihadleri Fıkhi meselelesi ilmihali bunlara dair binlerce görüşü yalayıp yutmuş olmak lazım. Kısacası boshver fetva veriyorsun farkında olmadan. fetva vermemek lazım
    Haklısın söylediklerinde ama şu kısımda ben ayrılıyorum;
    Bir insanı kollamak korumak için nikahına almak gerekmez. İster çocuk olsun ister yetişkin bir insan. Gerekli yardımı yaparsın kendi ekmeğini kazanmasına ya da eğitim görmesine yardım edersin. Hatta evlatlık alırsın, hizmetçi alırsın ve daha bir çok şey.
    This so called "prophet" of god was only a blood-thirstyi perverted, sex-driven maniac.

Olmuş bu | Çok kötü

Kusura bakma ama Arap da olsa, pigme de olsa kimse sevdigi erkegin bir baska kadini sevmesini, onunla yatmasini istemez, istiyorsa bu onun dogustan ezik buyutulmesi, baskiya maruz kalmasindan kaynakalnir. ha bir de dininin kabul etmesi boyun egmesini saglar.

fetva vermiyorum. Konuyu basindan beri okursan , B R O Kuran ayetlerinin hala "guncel olmadigini" soyleyen kisilerin Kurani okumadigini veya anlamadigini soylemis . Ben de bazi ayetlerin gunumuzde uygulanamayacagini, yani bazi ayetlerin guncel olmadigini kendi fikrimce yazdim . Iki kelime yazinca fetvaya giriyorsa inanc dunyasi kategorisinde "Hergun Kurandan bir ayet, her gun Peygamber efendimizden bir hadisi serif" mesajlari atip rep+ yapalim olsun bitsin . Biri kalkip Tanrinin varligini sorgulayan bir baslik acsa, kufre giriyorsun mu denilecek o kisiye merak ettim .

Yer
    Angora

Oylayan: 1 | Beğenen: 1   Olmuş bu | Çok kötü

Alıntı Alıntı: PeNTaGRaM Mesajı göster

Birincisi hristiyanlık benim uzmanlık alanım değil. Birçok çelişkisini biliyorum. Bana uygun bir din değil. Ve onların anlattıı Hz.İsa ile bizimkisi farklı. Neyse o konuyu geçmek de yarar var. Çünkü daha cihad niçin yapılır onu anlatmak lazım. Seni suçlamıyorum ama pentegram savaşlar niçin ve ne şartlarda yapılmış iyice araştırman lazım. Yaşamak için öldür mantığını nerden kimden duydun nerede yazıyor bilmiyorum. Ben bir mantık biliyorum o da Allah'a karşı savaşanlara karşı savaş. Bunun yelpazesi var açılımları var. yani baştan bir yanlışın var.

İkincisi (paragraflara göre gidiyorum.) bu konuda haklısın. Birçok insan neye inandıını bilmeyebiliyor. Yani sadece anadan babadan gelenle yetinebiliyor. Hatta gelenek görenekle dine girmiş bidatları ölümüne savunabiliyor. Fakat bunun konuyla alakasını kuramadım.

Üçüncüsü yine doğru söylyorsun. Peygamberimiz zaten günah işlemedi ki? Velevki 9 yaşında olsun (ki 17 yaşında link attım bakabilirsin) nikahlanması günah mıdır? değildir. Ahlaksız olarak nitelendirdiğim insanları bir Peygamberle karşılaştıracak kadar kçülmedim. Benim karşılaştırdıım günümüz müslümanları ile o ahlaksızlar.

4. Çok afedersin Peygamberimizin (yahu çok rahatsızım bunu tartışmakta ama) hangis sözü davranışı ile günümüz çükentayları ile ilgili bir bağ ve benzerlik haşa vardır? Peygamberimizin btün evlilikleri meşru ve helal dairesindedir. ve bütün evliliklerinin tek gayesi var. ya yanlış bilgin var ya da bilgileri yanlış anlıyorsun pentegram.

5.-6. çok güzel bir konuya parmak bastın. İnsanın yüreğinden geçenlerdir. Peki hangi duruma göre Peygamberimzin gönlünden geçenleri hayvani duygulara dem vurarak özetleyebiliyorsun? Peygamberimizin yüreğinden geçenler Allah2ın rızasından başka birşey değildir. Sonuç olarak ortaya koyduun tezle Peygamberimzi hayvani duygularla evlenmiş bir insan konumuna sokman çökmüş oluyor. hayır bir de üniversite çağındaki o aşıkları o kadar masumane anlatırken yanına Efendimzi koyup bunlarla alakası olamaz demen de ayrı br tezatlık. buna niyet okuyuculuğu diyoruz. niversite çağındaki insan da merhamet ararken koskoca peymaber de art niyet aramak. ki üniversite çağını sen de ben de yaşadık veya belki daha da yaşıyorsun. hormonların zirvede olduu bu dönemdeki aşkları yüzde kaçı bu kadar masumanedir bilemem. ama benim gördüklerimin çoğu maalesef et ilişkisiydi. Karşılaştırmalarına aslında biraz daha yukarıdan başka pencereden baksan sonuca gideceksin.

Olmuş bu | Çok kötü

Hz.Muhammed'in hayatindaki ayrintilar, Kuranda gecmedigi surece fazla guvenilir olmayabilir . Uyduruk hadislere kulak asilmadigi gibi, uyduruk olma olasiligi olan tarihsel bilgiler vardir mutlaka .

Yer
    Angora

Olmuş bu | Çok kötü

Kusura bakma ama Arap da olsa, pigme de olsa kimse sevdigi erkegin bir baska kadini sevmesini, onunla yatmasini istemez, istiyorsa bu onun dogustan ezik buyutulmesi, baskiya maruz kalmasindan kaynakalnir. ha bir de dininin kabul etmesi boyun egmesini saglar.

fetva vermiyorum. Konuyu basindan beri okursan , B R O Kuran ayetlerinin hala "guncel olmadigini" soyleyen kisilerin Kurani okumadigini veya anlamadigini soylemis . Ben de bazi ayetlerin gunumuzde uygulanamayacagini, yani bazi ayetlerin guncel olmadigini kendi fikrimce yazdim . Iki kelime yazinca fetvaya giriyorsa inanc dunyasi kategorisinde "Hergun Kurandan bir ayet, her gun Peygamber efendimizden bir hadisi serif" mesajlari atip rep+ yapalim olsun bitsin . Biri kalkip Tanrinin varligini sorgulayan bir baslik acsa, kufre giriyorsun mu denilecek o kisiye merak ettim .
    yok hayır denilmez elbet. o kişi varlığı sorguluyorsa ona anlatılır. aklına yatarsa inanır yatmazsa inançsız olur. Allah hakkında söyleyeceği her negatif düşüncede evet küfre girer. ama buna benceler eklenmez. İslam'da bence yoktur boshver. İnsanlar kafasına göre yorum yapamaz. İslam aktarılır. İslam tamdır. eksik olan birşey yoktur. Subjektif yorumlar yapılmaz. Devrine göre fetvalar verilir. bu fetvalar da ehli kişilerce yüzlerce belki binlerce kaynaktan yararlanılarak verilir. Kimse bence bu uygulanır bu uygulanmaz diyemez. Her kuralın şartı vardır. Namazda da kurallar vardır. Keza başka şeylerde de. Mesela çıkıp birisi namaz bence 3 vakittir derse o zaman fetva vermiş olur. sen de bence böyledir dersen fetva vermiş olursun. tartışılırken bence böyledir denmez. niye böyledir diye sorulabilir. cevabı da Kuran Sünnet ve içtihadlarden verilir. Bu düşüncelerin sahibi de ben değilim mesela. Bu böyledir. Ben de aktardım.

Yer
    Angora

Olmuş bu | Çok kötü

Hz.Muhammed'in hayatindaki ayrintilar, Kuranda gecmedigi surece fazla guvenilir olmayabilir . Uyduruk hadislere kulak asilmadigi gibi, uyduruk olma olasiligi olan tarihsel bilgiler vardir mutlaka .
    herşeyin metodu olduğu gibi onları ayıklamanın da metodu vardır. ama çrük hadisler var diyip sağlamları çöpe atmak da tehlikelidir. çünkü Kuran mesajdır o mesajın uygulanışını bize gösteren rehber de Peygamberimizdir. Dolayısıyla olay ve hadislerin sağlamlarını bulmak bilmek de üzerimize yükümlülüktür

Olmuş bu | Çok kötü

4 kadin meselesinin gunumuzde uygulanmayacagini soyleyen ben degilim gerci , ben sadece bu fikri savunuyorum .

Yer
    Angora

Olmuş bu | Çok kötü

Bizim toplumumuzda uygulanamaz şu an itibariyle. Çünkü onun şartları toplumuzda mevcut değil. ama bu 4 eş hükmünün düştüğünü göstermez. şartların olmadığını gösterir.

Olmuş bu | Çok kötü

Neyse, Kurani okudum , ama ayetlerin gecerli olmadigi durumlar var diye dusunen birisiyim, bu asamada dinden cikiyorsam o sekilde de algilanabilirim, insanlarin kararkarina karismak istemem .

Yer
    Angora

Olmuş bu | Çok kötü

orası seni ilgilendirir bizi değil elbette. kararı da Allah verir.

Psychick JauneRouge's Avatar
    Yer
    in the hole !

Olmuş bu | Çok kötü

Yani müslümanlığın peygamberi 9 yaşında bir kızla evlenebiliyor çünkü o zaman kız çocukları daha çabuk ergenliğe ulaştığı, eti budu daha olgun olduğu için mi ? Kusura bakılmasın ama nihayetinde , ne olursa olsun , ister saçları beyazlamış isterse 30 yaşındaki kadının vücudu olsun, 9 yaşındaki kız çocuğu daha zihnen-beyinen ÇOCUKTUR, bunun bedensel gelişimle değil manevi gelişimle doğrudan bir bağlantısı vardır.
    Alan razı veren razı duruma gelirsek, zina denen birşey kalmaz ki. İster evli olsun ister bekar olsun demek ki çiftler karşılıklı razı olduktan sonra bu işin günahı yok. E hani zina yapmak günahtı ?
    Kuran'ın yaradan tarafından gönderildiğine inanmayan birinin, bundan 15 asır önce yazılan rakamların kesinliğine ve doğruluğuna %100 biçiminde inanması beni şaşırmadı. Neden? herkes işin içinden istediği payı cımbızla alır, ısıtır ısıtır önüne koyar kendine anca kendine yemek yapar.

Alan razı - veren razı olsa zina olmazdı demişsin. Zina yapanlar gönülsüz mü yapıyor bu işi kimisi zevki için yapar kimisi parası için. Evlilikte ki ilişkiyle zinayı bir tutman da bir o kadar mantıksız Kubilay. Resmi nikah neden var? kuran da mı yazıyor ? İmam nikahı da bu işin resmiyetidir.
    Sodom ve Gomorro'da da eşcinsellik vardı ki bu yörede yaşayan insanlar bunu hoşgörüyordu fakat kükürt ve alev yağmuru ile cezalandırıldılar. Günümüzde de hoş görüyle karşılanırsa bunu biz de mi normal karşılamalıyız.
    İnsanlık Musa peygamber dönemine kadar çok eşlilik ile ilgili bir kısıtlayıcı kanuna maruz kalmamıştır. Eski ahit'in çıkmasıyla birlikte çok eşlilik bitmiştir, çünkü insanların artık dünya üzerinde yeteri nüfusa ulaştığı bildirilmiştir.
    Günümüzde eşcinsellik hoş görülmüyor mu? vehayut bir yaptırım mı var ? Çok eşlilik devam ediyor, resmi olarak olmasa da bu var. Tek eşe bağlı kalacak sınırlı kadın-erkek var yeryüzünde.

Yer
    in the hole !

Olmuş bu | Çok kötü

Yani koskoca Allah da bu durumdan yararlanip erkek kullarina kiyak mi geciyor ? Tobe tobe .
    Sen bir kadının bir çok eşle aynı evde yaşama ihtimalini düşünebiliyor musun ablacım?
    Şimdi konu kadın-erkek eşitliği feminizme falan kayacak. İzah edeyim onu da şöyle .. Evine ekmeği erkek getirirdi, evin namusunu erkek korurdu, savaşa erkekler girerdi, cettini erkekler temsil ederdi vs..
    Erkeklerin toplumdaki yeri kadınlara göre farklı.
    Buna gonulden inaniyor musun ? Mesela karinin baska bir erkekle de evlenmesine razi olmak bir yana, teklifi dahil kafanda katilligi uyandirmaz mi? Ayni sey bir kadin icin gecerlidir, siz kadinlari fazla kucuk goruyor olabilirsiniz. Bir hanede birden fazla kadin varsa, o hanede mutluluk yok demektir (erkek disinda) . Ha ama o donemin sartlarinda kurtulustu, evet, tekrarliyorum, O DONEMDE.
    Teklifi erkek yapar kadın değil. Kız isteme varda niye erkek isteme vs. yok. Gelenektir, geleneklerinde geldikleri bir nokta bir geçmişleri vardır.

Tarihte kadın-erkek eşit olmamıştır, bugün de eşit değil, gelecekte de olamayacaktır.
    Çünkü kadının rolü başka, erkeğin rolü başka. Erkek kadından üstündür manası çıkartılmasın burdan pls.

Zinayi erkekler de kadinlar da yapiyor.Bekarlar da, evliler de.Ama islami kullanip cariye terimelrine takilan, imamk nikahi hesabiyla metres tutanlar kadinlardan olusmadigi icin, evet, kadinin haklari daha azdir .
    yerine ve zamanına göre haklar değişir. Kadın olmak zor denir yıllardır, hala da deniyor. Evet kadın olmak zor.

Yer
    in the hole !

Olmuş bu | Çok kötü

BRO dediklerin artik gecmiste kaldi.Kas gucu bitiyor, yerini teknoloji aliyor. Issiz erkek sayisi artiyor, kadinlar evin geciminde daha katkida bulunuyorlar.Cocuklarini daha iyi egitiyorlar.
    Evlenme teklifi eden kadinlar artik normal karsilaniyor .
    Erkegin bahsi gecen sorumluluklari degisiyor.Anaerkillikten ataerkillige gecis, yine anaerkillige degil ama esitlikcilige dogru yol aliyor.Artik cam silen erkege nonos gozuyle bakilmiyor .Evlilik yildonumlerini unutmuyor erkekler.Erkek issiz ise karisi ona is bulabiliyor.
    Sanirim eskiden boyleydi olayini bir kenara birakmak lazim.

Yer
    in the hole !

Olmuş bu | Çok kötü

bunlar olağan şeyler. bundan 100 yıl öncede erkek cam silebilirdi, karısı ona iş bulabilirdi, işsiz kalabilirdi, kadın çocuğunu zaten daha iyi eğitir. benim anlatmak istediğim sadece kas gücü değil. kadının avantajı - dezavantajı varsa, erkeğinde var. çağdaşlığın, demokrasinin getirisidir bunlar. şartlar ne kadar eşitlense de hatta erkekler doğurmaya bile başlasa dediğim değişmez .

+ Beyanat

Şöyle ki

Users Browsing this Thread

An itibariyle 1 kişi. (0 üye ve 1 ziyaretçi)