Senaristler ve ekip ikinci sezonda daha farklı bir behzat ç izleyeceksiniz, bomba olacak falan diyorlardı. dedikleri harbiden doğruymuş. Filmdeki değişiklik aynen dizide devam etmiş. Behzat Ç yeni sezona seviye atlayarak girmiş. Yeni sezonda behzatı pavyon yada meyhanede göremiyoruz.
Savcı Esra ve Behzat Ç ilişkisi tanıdığımız behzat ç den çok uzak. Biz her şeyini yitirmiş, meyhanede içtiği bira şişesine bakıp, ben böyle hayatın amına koyayım lan diyen behzat ç'i seviyorum. Takip ettiğim kadarıyla diğer izleyicilerde öyle. Filmde behzat ç izleyicisinin dışına çıkılmaya çalışılmıştı. Dizide de böyle bir çaba söz konusu. İlk sezonda üçüncü sayfa cinayetleri izliyorduk, bu sezon bol bol küçük bernayı izliyoruz. Tamam eyvallah behzat ercümentin peşini bırakmaz ama dizi sadece ercüment üzerine de gitmez. Memduh Başgan idoldü bizim için ama böyle zırt pırt diriltip, araya sokmak yanlış. İkinci sezon finaline kadar izlememeye karar verdim. Bir hafta boyunca bekleyip hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. 6 ay beklerim, ard arda izleyince belki hataların çabuk telafi edildiğini düşünürüm.
Bu arada Emrah Serbes'den serinin devamını bekliyoruz, mümkünse orjinaline sadık kalsın.